Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора

...
 Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора
Коментари Харесай

Дано не ни сервират втора серия от държавата фалира и ще умрем от студ

  " Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора серия от " страната банкрутира "  и " ще умрем от мраз ".

Това споделя някогашният към този момент министър на финансите Асен Василев в позиция, публикувана от " Продължаваме промяната ", във връзка вчерашното изявление на наследничката му на поста (като длъжностен министър, само че и вицепремиер) Людмила Петкова по отношение на размера на фискалния запас.

Едва встъпила в служба Петкова заяви пред публицисти, че по данни на Българска народна банка фискалният запас към 8 април е 6,689 милиарда лв.. 

" Беше казано, че към 29 март фискалният запас е бил 9,9 милиарда лв. ", сподели Петкова във връзка дадената по-рано конференция, дружно с Асен Василев при церемонията по подаване на властта.

От парите във фискалния резерв 4 милиарда са във така наречен Сребърен фонд. 1,6 милиарда лв. бяха предоставени по придобиване на вземанията от " Топлофикация София " от " Булгаргаз ", регистрира Петкова на въпрос къде са сумите от разликата сред 9,9 и 6,7 милиарда лв..

За останалите разноски е необходим по-подробен разбор и може би при започване на идната седмица ще ви уведомя и за политиката на Министерство на финансите за дълга на страната, уточни още тя.

Асен Василев обаче упорства, че не са регистрирани приходите.

" Резерв в края на март - 9,9 милиарда лева Големи заплащания направени при започване на април: 1,6 милиарда към БЕХ за дълга на " Топлофикация " и 1,5 милиарда за погашение на пенсиите през април.

Очакваните данъчни доходи през април са 3,9 милиарда лева и идват на 14-и (ДДС) и след 25-и (Данък върху приходите на физическите лица и осигуровки). Заради тази цикличност запасът се мери постоянно към края на месеца. Така че, в края на април се чака той да е отново над 9 милиарда лева ", се показва в позицията на Политическа партия.

" Трудно ми е да допускам, че госпожа Петкова, която също получава ежедневните информации от дирекция " Държавно Съкровище "  не знае тези обстоятелства " - представен е Василев.

От партията ползват и графика с прогнозните равнища.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР